Savršenstvo pogonskog sklopa

Novi CF & XF su opremljeni agregatima PACCAR MX-11 i MX-13 koji imaju multi obrtni moment (multi-torque) sa novim deklarisanim snagama. Mnoge inovacije rezultuju sa više obrtnog momenta pri niskom obrtajima motora za najveću gorivnu efikasnost.

Inovacije na agregatima

Potpuno varijabilne pumpe za ulje, upravljački mehanizam i rashladnu tečnost, novi paket prstenova klipova i novi izgled klipova doprinose dodatnom smanjenju frikcije u motoru kako bi obezbedili najbolju gorivnu ekonomičnost na tržištu. Štaviše, dodali smo novi turbo punjač i novi sistem za sagorevanje za maksimalnu efikasnost.

Prošireni ekonomični mod (Eco Mode)

Novi CF & XF odlikuje prošireno setovanje opcija ekonomičnog moda (Eco Mode). Eco Performance režim osigurava najbolji balans između visoke upravljivosti vozila i najbolje gorivne efikasnosti. Kada je bitna najmanja potrošnja goriva, Eco Fuel režim je najbolja opcija, sa prenosom između brzina u menjačkom prenosniku pri manjim obrtajima.

Niski troškovi održavanja

Troškovi redovnog i korektivnog održavanja mogu biti izvor velikih izdataka. Zbog toga smo uneli inovacije da smanjimo trošenje potrošnih elemenata na minimum. Na primer, kontrola kvačila je sada pozicionirana u samom kućištu, štiteći se od vlage i prašine. Alternator je elektronski kontrolisan radi boljeg punjenja baterija. Zajedno, ova poboljšanja unapređuju izdržljivost, pouzdanost i konačno vašu profitabilnost.

PACCAR MX engines
DAF TraXon automated gearbox

Ultra efikasni menjački prenosnici

Novi CF & XF dolaze sa poslednjom generacijom TraXon automatizovanih menjačkih prenosnika (12 i 16 brzina). Manje gubitaka usled frikcije, još brži prenosi između brzina i proširena upotreba EcoRoll funkcije doprinose najmanjoj potrošnji goriva, i gde je komfor vozača unapređen zahvaljujući tihom i stabilnom radu menjačkog prenosnika i preciznom aktivacijom kvačila. TraXon automatizovana transmisija takođe dozvoljava veću redukciju u najmanjim brzinama, te su stoga mogući i brži prenosni odnosi, samim tim i brži kompletni pogonski sklopovi.
DAF rear axle

Visoko efikasne pogonske osovine

Kao dodatak novim agregatima i menjačkim prenosnicima, izmenili smo i proizveli visoko produktivne pogonske osovine sa smanjenom frikcijom. Opseg bržih prenosa koji kreću od 2.05 omogućavaju i manje obrtaje motora za maksimalnu gorivnu efikasnost. Kako bi smanjili gubitke prilikom trenja, uveli smo precizno oblikovane zupčanike u diferencijalima i dodali nove ležajeve i zaptivke na pogonskim osovinama zajedno sa novim uljem za pogosnke osovine, tj. diferencijale prilagođenim za okruženje sa malim stepenom trenja.