DAF The New CF and XF chassis

Idealni osnov za bilo koju nadogradnju

Čisto savršenstvo se odslikava kroz novo osmišljenu šasiju. Proizvedena od visoko kvalitetnog čelika, postojana je, lagana i čvrsta. Ušteđeno je i na zauzeću prostora, koje će oduševiti nadograđivače.

Čvrsta, lagana i pristupačna

Čisto savršenstvo se odslikava kroz novo osmišljenu šasiju. Proizvedena od visoko kvalitetnog čelika, postojana je, lagana i čvrsta. Na tegljačima i nekim šasijama, robusna, lagana pogonska osovina je montirana sa Stabilink konstrukcijom.

  • Manja težina povećava uštede u gorivu i nosivost.
  • Stabilink ogibljenje zadnje osovine osigurava optimalnu stabilnost protiv prevrtanja, veću nosivost i odličnu pristupačnost.

Maksimalna fleksibilnost

Novi CF & XF nude nedostižnu efikasnost kad je reč o konfiguracijama šasija. Komponente mogu biti pozicionirane da optimalno izađu u susret vašim specifičnim zahtevima za najvišu efikasnost. U dodatku, obezbeđen je dodatni prost za montiranje pumpnih sistema, stabilizatora ii veći rezervoara za gorivo.

  • Pametni izgled šasije dozvoljava zapreminu rezervoara za gorivo i do 1,500 litara na tegljačima.
  • Varijacije u izgledu i rasporedu na šasiji je skoro beskonačna za prvoklasnu fleksibilnost.

Pristupačnost za nadograđivače

Novi CF & XF nude široku lepezu uški za međušasije nadogradnji (Body Attachment Module -BAM) koje pružaju pristupačnost nadograđivačima. Specifični moduli su dostupni za čvrste sanduke i instalaciju kranova. Krute šasije imaju standardni raspored rupa na zadnjem kraju za laku instalaciju poprečnih profila i utovarnih rampi.

  • Prošireni program uški za međušasije skraćuje vreme nadograđivanja.
  • Kompletno ravna šasija i instalirane komponente kamiona unutar šasije olakšavaju rad nadograđivača.

Ultra-kompaktna EAS jedinica

Za novi CF & XF razvili smo kompletno novi i ultra-kompaktni sistem za obradu izduvnih gasova (Emissions After-treatment System – EAS), što produkuje više mesta na šasiji. Za specijalne aplikacije DeNOx (ABlue konverter) instalacija i filter za čestice (Diesel Particulate Filter-DPF) ne moraju biti razdvojeni, što doprinosi većoj efikasnosti.

  • Ultra-kompaktna EAS jedinica znači više mesta na šasiji.
  • 50 kilograma manje mase direktno daje veću nosivost.

ECAS vazdušno oslanjanje

Za visoku pouzdanost, izdržljivost i funkcionalnost, elektronski kontrolisano vazdušno oslanjanje (Electronically Controlled Air Suspension -ECAS) je potpuno redizajnirano. Nove funkcije uključuju kontrolu pritiska, kontrolu podizanja druge osovine i kontrolu pritiska vazdušnih jastuka. Takođe nudi „ECAS freeze“ i „ECAS bump and freeze“ kako bi stabilizovala osovina kada se upravlja sa dodacima kao što su kranovi i podizači. Inovativni, lak za upravljanje daljinski upravljač sa svetlećim dugmićima je priključen na sedište.

  • Nove ECAS opcije osiguravaju bezbednije radno okruženje prilikom utovara i istovara
  • Vozači uživaju u preciznoj kontroli u svim uslovima koristeći daljinske komande